2021/22

Modelumpus 2021/22
Modelumpus 2020/21

CHYTRÁ, UDRŽITELNÁ A ZÁBAVNÁ ŠKOLA PRO BUDOUCNOST”

Tématem letošního ročníku modelářské soutěže pro základní školy bylo vytvořit stavbu školy budoucnosti – chytré, udržitelné a zábavné.

Materiály, ze kterých bylo možné model vytvořit, byly jako obvykle pouze na přírodní bázi. Tedy karton, vlnitá lepenka, čtvrtka, papír, papírové krabičky, látka (čistě bílá nebo pytlovina), vata, špejle, popřípadě suché přírodniny.

Tvůrci museli svůj model doplnit doprovodným textem, ve kterém představili svůj návrh, vysvětlili záměr a funkčnost svého modelu a tím tak propojili svou praktickou dovednost s jazykovým vyjadřováním.

I přes to, že žáci měli před sebou poměrně náročný úkol, sešla se v červnu 2022 velká spousta zajímavých a propracovaných modelů. Všechny modely byly zhodnoceny jak studenty stavební školy, tak odbornou porotou z řad vyučujících. Proto měla porota nelehký úkol vybrat vítězné modely, protože stavby byla jak od profesionálů. Na třetím a druhém místě se umístily týmy modelářů ze ZŠ Prokopa Velikého 633, Kolín IV a první místo získal tým ze ZŠ Zásmuky. Čestné uznání získala ZŠ Starý Kolín.

V pátek 24. 6. proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků v prostorách atria SOŠ a SOU stavební Kolín. Autoři nejlepších modelů dostali diplom a hodnotnou cenu.

Výsledky Modelumpusu 2021/22:

  1. místo – kolektiv tvůrců ze ZŠ Zásmuky:
    Tereza Kryvošová, Natálie Coufalová, Aleš Beran, David Lenďák
  2. místo – tvůrčí tým ze ZŠ Kolín IV, Prokopa Velikého 633:
    Vít Vašata, Patrik Bolek, Kryštof Kout, Ondřej Málek
  3. místo – tým ze ZŠ Kolín IV, Prokopa Velikého 633:
    Šimon Hampl, Adam Opolzer, Tomáš Jindřich, Šimon Procházka